Ten Hag vergelijkt United met Ajax: 'Toen moest ook een ander team opbouwen'

Ten Hag vergelijkt United met Ajax: 'Toen moest ook een ander team opbouwen'

2 september - 16:15

Erik ten Hag heeft alle vertrouwen in zijn Manchester United. De Nederlandse coach van de Engelse topclub zag dat zijn ploeg bij de start van de Premier League kwetsbaar was, maar ziet parallellen met het team dat hij onder zijn hoede had in zijn periode bij Ajax

Manchester United gaat zondag op bezoek bij favoriet Arsenal. "Ik heb veel wedstrijden in de Premier League gezien en geen enkel team is nog in topvorm", aldus Ten Hag op de persconferentie van zaterdag. "Dat is normaal aan het begin van het seizoen. Iedereen moet wennen en verbeteren. Dat is een taak voor de manager. Wij moeten ook verbeteren, zeker tegen Arsenal. Als je organisatie niet op orde is, krijg je problemen. We gaan meer eisen van de spelers."

"Tegen Nottingham Forest verbeterden we al", zei de trainer tegen Sky Sports. Het duel op Old Trafford werd gewonnen met 3-2. "We domineerden volledig. Sommige delen van de wedstrijd hadden we negentig procent balbezit. We drukten ze terug en creëerden veel kansen, hoewel Forest compact stond. Dat is wat ik wil zien: balveroveringen, hoog op het veld, zodat we kansen kunnen krijgen."

"De pressing van het team moet goed zijn. Anders houd je de wedstrijd niet onder controle. Het hoeft niet altijd hoog op het veld te zijn, soms kan je laag staan, maar je bent dan wel altijd een bedreiging voor de tegenstander. En je geeft de fans wat. Je spel wordt proactief en dynamisch. En daardoor attractief. Ik speel bij Manchester United niet op dezelfde manier als toen ik trainer was bij Ajax", vervolgde Ten Hag "Je moet kijken naar de kwaliteiten die je bezit. Daar moet je je ideeën aan toevoegen, maar het is zaak om een mix te vinden. Toen ik bij Ajax Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong verloor, heb ik ook een andere ploeg moeten opbouwen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s