OFFICIEEL: Amrabat (ex-Club Brugge) maakt droomtransfer naar Manchester United

OFFICIEEL: Amrabat (ex-Club Brugge) maakt droomtransfer naar Manchester United

1 september - 23:32
3

Een maandenlange soap is op Deadline Day ten einde gekomen: Sofyan Amrabat is officieel speler van Manchester United. Fiorentina heeft het laatste bod van The Mancunians geaccepteerd.

Al sinds medio juli waren United en de entourage van Amrabat met elkaar in gesprek. Liverpool, Napoli en zelfs Fulham dachten de deal te kunnen kapen, maar de ex-middenvelder van Club Brugge had zijn zinnen gezet op een hereniging met United-manager Erik ten Hag, met wie hij samenwerkte bij FC Utrecht. Het geduld van Amrabat is tot het laatste moment op de proef gesteld, maar uiteindelijk beloond.

Door de beperkte financiële middelen van United leek een transfer lange tijd een lastig verhaal te worden. De betrokken partijen zijn tot een akkoord gekomen over een huurdeal, met een huursom van tien miljoen euro, een optie tot koop van twintig miljoen euro en nog eens vijf miljoen aan toekomstige bonussen.

De 27-jarige Amrabat speelde sinds januari 2020 bij Fiorentina, dat hem overnam van Hellas Verona. De voormalig speler van Utrecht, Feyenoord en Club Brugge kwam in totaal 107 keer uit voor La Viola.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s