OFFICIEEL: Niet Debast, wel Bella-Kotchap trekt naar PSV

OFFICIEEL: Niet Debast, wel Bella-Kotchap trekt naar PSV

1 september - 23:06 Laatste update: 23:13
7

Opnieuw een bizarre wending in Eindhoven op Deadline Day: PSV gaat zich versterken met Armel Bella-Kotchap, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. De 21-jarige Duitser komt op huurbasis over van Southampton.

Pas vrijdagavond kwam naar buiten dat PSV Bella-Kotchap op de korrel had. De deal is in een stroomversnelling gekomen, aangezien PSV en Southampton elkaar gevonden hebben. De centrale verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van The Saints. De Eindhovenaren bedingen geen optie tot koop.

De deal met Southampton betekent naar alle waarschijnlijkheid dat Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur), CJ Egan-Riley (Burnley) en Zeno Debast (RSC Anderlecht) niet meer naar PSV komen. De Eindhovenaren dachten lang aan de komst van Debast, maar Anderlecht liet hem niet zomaar gaan en wilde de absolute hoofdprijs voor de verdediger.

Bella-Kotchap maakte vorig jaar voor elf miljoen euro de overstap van VfL Bochum naar Southampton. In het degradatieseizoen van The Saints speelde hij 26 officiële wedstrijden. De Duitser was - net als Lutsharel Geertruida - ook in beeld bij Bayern München, waar hij Benjamin Pavard zou moeten opvolgen.

Deadline day over? We don’t think so ✈️
See you soon in Eindhoven, Armel! 💡

— PSV (@PSV) September 1, 2023

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s