'Kassa rinkelt bij Ajax: Amsterdammers vangen miljoenenbedrag door Gravenberch'

'Kassa rinkelt bij Ajax: Amsterdammers vangen miljoenenbedrag door Gravenberch'

01-09-2023 13:40

Ajax gaat flink meedelen in de transfer van Ryan Gravenberch naar Liverpool. De Amsterdammers lieten bij zijn transfer naar Bayern München een doorverkooppercentage voor een volgende overstap in het contract opnemen. Dat percentage ligt op 7,5% en dus kan Ajax miljoenen bijgeschreven zien worden.

Gravenberch is helemaal rond met een transfer naar Liverpool en is vrijdagochtend in Engeland aangekomen voor de medische keuring. Met de overstap is een bedrag van veertig miljoen euro gemoeid en dat kan door bonussen nog 45 miljoen worden. Voor Ajax houdt dit in, dat de club een bedrag van drie miljoen euro krijgt via het doorverkooppercentage.

Ajax verkocht Gravenberch vorig jaar voor 18,5 miljoen euro aan Bayern München, maar dat bedrag loopt nu dus op naar 21,5 miljoen. De middenvelder kwam in Duitsland bijzonder weinig aan spelen toe, waardoor een transfer naar Liverpool uitkomst biedt. Bayern houdt dus wel een flinke winst over aan de transfer van de Nederlander. Gravenberch tekent bij Liverpool tot de zomer van 2028.