Update: Anderlecht verliest Butera (17), transfersom ondertussen bekend

Update: Anderlecht verliest Butera (17), transfersom ondertussen bekend

01-09-2023 09:05 Laatste update: 21:10
49

RSC Anderlecht-talent Ethan Butera maakt definitief de overstap van paars-wit naar Jong Ajax. De transfer van de zeventienjarige verdediger is vandaag officieel bekendgemaakt. 

Butera had nog een contract tot de zomer van 2024 bij Anderlecht. Het is nog onduidelijk welk bedrag Ajax overmaakt naar Anderlecht voor de verdediger. Anderlecht heeft nog geprobeerd om het contract van Butera open te breken, maar daar bedankte de verdediger voor. 

Butera was bij Anderlecht speler van de RSCA Futures. Van een debuut in de hoofdmacht kwam het niet, al mocht hij in de winter wel mee op trainingskamp met het eerste elftal. In december kreeg het talent echter te maken met een forse knieblessure, waardoor hij al een tijdje niet meer in actie kwam.

Anderlecht heeft nog geprobeerd om het contract van Butera open te breken, maar daar bedankte de verdediger voor. 

Update: Ondertussen is het duidelijk hoeveel Ajax betaalde voor Butera. Volgens onder meer Sportwereld stortte Ajax 1,5 miljoen euro op de rekening van RSC Anderlecht. Anderlecht wilde de speler liever houden, maar houdt aan de transfer toch nog een troostprijs(je) over.