Antwerp schrijft geschiedenis en kwalificeert zich voor CL na winst tegen AEK

Antwerp schrijft geschiedenis en kwalificeert zich voor CL na winst tegen AEK

30-08-2023 22:55 Laatste update: 23:01
85

Een Griekse tragedie voor AEK, een heus sprookje voor Royal Antwerp FC. The Great Old heeft zich na een matige pot voetbal, maar een spannende partij, weten kwalificeren voor de Champions League. Het werd 1-2 in Griekenland.

Na de 1-0 overwinning was de opdracht van Royal Antwerp FC duidelijk: de nul houden en de vroege Atheense storm overleven. Opvallend genoeg kwam die vroege storm er niet en waren de beste kansen zelf voor een sterk Antwerp, dat weinig problemen kende in het bijzonder luide Agia Sofiastadium.

AEK wist zich wel terug in de partij te knokken en enkele kans te versieren, maar de muur van Antwerp werd niet doorbroken. Het grootste risico voor de Antwerpenaren kwam er van eigen voet, die zich met slecht uitvoetballen enkele keren in de problemen werkte.

Het voetbal werd er echter niet beter op en kansen kregen we al helemaal niet meer te zien. Niet zo verrassend bleef het dus 0-0 staan tot de rust. Een stand waar Antwerp ongetwijfeld tevreden mee was.

Met nog een pak meer aanvallende intenties begon AEK ook aan die tweede helft. Nu wél een storm naar voren, Antwerp kwam er nog minder aan te pas en de heksenketel in Athene kreeg vorm. Toch kwam AEK maar geen kansen en was e beste mogelijkheid op het uur zelfs voor Muja. De flankaanvaller had de bal maar in doel te tikken, maar slaagde daar onbegrijpelijk niet in.

Antwerp leek toch goed op weg naar die kwalificatie, maar kreeg een flinke tik te verwerken en zag Toby Alderweireld uitvallen met een schouderblessure. Voor AEK begon de tijd echter te dringen, terwijl Antwerp wel tevreden was met de 0-0 stand.

Het werd al helemaal een Antwerps feestje toen The Great Old zo'n twintig minuten voor tijd via invaller Gyrano Kerk op voorsprong kwam. De meegereisde fans konden beginnen vieren en de kwalificatie voor de Champions League leek een feit.

AEK probeerde daarop nog wel tegen te prikken, maar leek niet meer bij machte om dat nog te doen. In het absolute slot was het toch Araujo die er 1-1 van maakte. Het beloofde nog even te gaan spoken, al deed het dat niet. Vier minuten voor opluchting bij The Great Old, dat via Michel-Ange Balikwisha weer op 1-2 kwam en Antwerp naar de Champions League schoot.