‘Standard krijgt nog mooie transfersom voor overbodige Davida’

‘Standard krijgt nog mooie transfersom voor overbodige Davida’

29-08-2023 08:01 Laatste update: 14:14
5

Le Soir meldt dat Standard Luik overbodige speler Osher Davida naar Maccabi Tel Aviv laat gaan. De laatste details van de transfer worden nog afgerond. Ook inkomend staat er wat op het programma bij de Rouches.

Soufiane Benjdida is namelijk op komst. De Marokkaanse aanvaller heeft eindelijk zijn visum gekregen om naar België af te reizen. Benjdida stond nog tot 2024 onder contract bij Raja Casablanca, maar legt eerstdaags zijn medische tests af in Luik.

Daar ligt een contract voor vier jaar klaar. De 21-jarige spits werd door Marc Wilmots gelanceerd, maar zal bij Standard eerst stappen moeten zetten bij SL16. Het is nu echter nog wachten op een werkvergunning.

Aan de andere kant zal Davida Standard aldus verlaten. Vorige zomer legde Standard nog 1,6 miljoen euro op tafel, maar drie basisplekken en 548 minuten verder is het verhaal alweer ten einde. Carl Hoefkens nam Davida niet één keer op in de selectie.

Update: Volgens Het Nieuwsblad ontvangt Standard nog een mooie som voor de overbodige Osher Davida. De winger is op weg naar Maccabi Tel Aviv dat een vast bedrag van iets minder dan één miljoen euro op tafel zal leggen. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 1,4 miljoen euro.