Boucaut over Anderlecht-Charleroi: VAR kan niet ingrijpen bij inworp Raman

Boucaut over Anderlecht-Charleroi: "VAR kan niet ingrijpen bij inworp Raman"

28-08-2023 10:58
36

Alexandre Boucaut analyseert bij RTBF de beslissingen van de scheidsrechters in de Jupiler Pro League. Waren de tackles van Hervé Koffi tegen RSC Anderlecht een rode kaart waard? Boucaut werpt een blik op de situatie. 

Boucaut kijkt terug naar de dubbele tackle van Hervé Koffi. "Ik denk dat zijn eerste tackle kan worden omschreven als een roekeloze tackle. Bij de tweede was hij meer aan de bal”, aldus Boucaut op de nieuwssite. 

Hij vervolgde: "Twee minuten later had de scheidsrechter Diawara een gele kaart kunnen geven, maar dat deed hij niet. Ik vond dat de scheidsrechter de hele wedstrijd redelijk consequent was. Ook al was Koffi's tackle roekeloos."

Na het bekijken van de wedstrijd lijkt het erop dat de inworp van Benito Raman niet geldig was, omdat hij een voet volledig in het veld zou hebben gehad. Voor Boucaut, "als we laten zien en bewijzen dat geen enkel deel van Ramans voet de lijn raakt, dan is de inworp niet geldig."

Maar als voormalig scheidsrechter wil hij graag één punt duidelijk maken: "Het is een spelhervatting, het is niet de verantwoordelijkheid van de VAR. Het zijn de mannen op het veld, de assistent die de positie van de voeten moet controleren. Maar volgens het protocol kan de VAR niet ingrijpen.”