Anderlecht moet ook Foket bedanken voor komst van Flips: Hij is een fan van RSCA

Anderlecht moet ook Foket bedanken voor komst van Flips: "Hij is een fan van RSCA"

27-08-2023 13:02
4

Met Alexis Flips lijkt RSC Anderlecht een nieuwe publiekslieveling gevonden te hebben. De Franse middenvelder wist in zijn eerste partij meteen te overtuigen. Dat hij ûberhaupt richting paars-wit trok, is deels dankzij Thomas Foket.

De 23-jarige Fransman kwam in eigen land uit voor Stade de Reims, maar besloot toch om de Ligue 1 in te ruilen voor onze Jupiler Pro League. "Ik was direct geïnteresseerd toen Anderlecht zich meldde. Als je ziet welke nieuwkomers hier nog neerstreken, dan is dit een sterke ploeg", geeft Flips aan in Het Nieuwsblad.

Ook Thomas Foket, zijn voormalige ploegmaat, leek wel geholpen te hebben bij de komst van Flips naar Anderlecht. "Bij Stade Reims babbelde ik het meest met Foket en aangezien hij een fan is van Anderlecht kon hij er niks verkeerds over zeggen. Integendeel, Foket stuurt mij nu allemaal vastgoedadvertenties om me aan een goeie woning in Brussel te helpen", lacht Flips.

Foket komt momenteel uit voor Reims, maar de Brusselaar speelde in eigen land nooit voor Anderlecht. Hij was in de jeugd wel actief voor Dilbeek Sport, dat naast Anderlecht ligt. Uiteindelijk speelde hij ook nog voor KV Oostende en KAA Gent, waarmee hij de titel pakte.