Veel vertrouwen in slaagkansen Doku in Engeland: Geweldige zet van Man City

Veel vertrouwen in slaagkansen Doku in Engeland: "Geweldige zet van Man City"

27-08-2023 12:00
26

Jérémy Doku wist deze zomer een toptransfer te versieren en trok naar Manchester City. Een bijzonder grote club met heel wat concurrentie, maar Johan Boskamp en Franky Van der Elst geloven wel in zijn slaagkansen.

Voor Boskamp bestaat er maar weinig twijfel dat Doku goede prestaties zal afleveren bij City. "Geweldige zet van City", geeft hij aan in Het Belang van Limburg. "Spelers als Doku worden steeds zeldzamer in het moderne voetbal. Jongens die in één flits hun man kunnen passeren", klinkt het.

Al denkt Boskamp wel dat het voor Doku even wachten zal worden om ook meteen een basispion te zijn bij City. "Ik verwacht niet dat hij meteen een basisspeler zal zijn, maar wel dat hij als invaller het verschil kan maken met zijn acties", klinkt het.

Ook Van der Elst gelooft rotsvast in de kwaliteiten van Doku. "Dat ze veel willen betalen (65 miljoen euro, red.) voor Doku snap ik wel. Hij is jong, maar heeft wel al iets getoond. En door zijn blessures heeft hij volgens mij zijn volle potentieel nog niet kunnen laten zien", klinkt het bij Het Nieuwsblad.