UPDATE: ‘Saelemaekers dinsdagmiddag in Bologna voor medische keuring'

UPDATE: ‘Saelemaekers dinsdagmiddag in Bologna voor medische keuring'

26-08-2023 13:16 Laatste update: 29-08-2023 17:00
6

Afgelopen seizoen bleek AC Milan de thuishaven te zijn van een handvol Rode Duivels. Ondertussen is Charles De Ketelaere al vertrokken uit Milaan en ook Alexis Saelemaekers zou wel eens andere oorden kunnen opzoeken. 

De 24-jarige vleugelspeler kwam vorig seizoen vaak in actie onder Stefano Pioli, met meer dan 1800 minuten, maar hij startte slechts 14 keer in de Serie A. Door de komst van nieuwe aanwinsten als Christian Pulisic en Samuel Chukwueze is er in de Milanese selectie weinig ruimte overgebleven voor Saelemaekers.

De Rode Duivel maakte geen deel uit van de selectie voor de seizoensopener van 2023-24 tegen Bologna. De vleugelspeler zou ondertussen van een aantal clubs interesse genieten. Zoals Gianluca Di Marzio meldde, is Real Betis al enige tijd geïnteresseerd om Saelemaekers op te pikken, maar nu heeft Bologna zich ook in de strijd gemengd. De Italiaanse club hoopt een deal te sluiten voor de Belg voordat de mercato volgende week sluit.

Het is geen gemakkelijke deal gezien de hoge kosten, maar ze willen het hoe dan ook proberen omdat ze de frontlinie van Thiago Motta willen versterken.

Update: Volgens Italiaanse media is de overgang van Alexis Saelemaekers naar Bologna bijna rond. De laatste details met AC Milan moeten nog worden afgerond. Het zou gaan om een huurdeal met (mogelijk verplichte) aankoopoptie van zo’n acht tot tien miljoen euro. De Rode Duivel zelf heeft al een akkoord bereikt.

Update 2: Saelemaekers gaat dinsdagmiddag door de medische keuring van Bologna. Saelemaekers gaat AC Milan verlaten op huurbasis en Bologna heeft een koopoptie bedongen van 9 miljoen euro. Dat meldt het Italiaanse Calcio Mercato.