'Na Betis duikt ook Bologna op voor dure, maar overbodige Saelemaekers'

'Na Betis duikt ook Bologna op voor dure, maar overbodige Saelemaekers'

26-08-2023 11:19 Laatste update: 11:19
1

Het staat zo goed als vast dat Alexis Saelemaekers in september geen speler van AC Milan meer is. Na drieënhalf jaar als Rossonero zijn beide partijen op elkaar uitgekeken. Real Betis dacht haar slag te slaan, maar Bologna wil daar een stokje voor steken.

Tot nu toe leidde Betis de dans om de handtekening van Saelemaekers, die zelfs al een persoonlijke overeenkomst gevonden zou hebben in Andalusië. Daar denkt Bologna toch anders over. De middenmoter hoopt onze landgenoot in de Serie A te houden, meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio op zijn eigen website. Dat belooft evenwel geen eenvoudige operatie te worden.

Saelemaekers mag dan wel aan de kant geschoven zijn bij Milan, zijn kostenplaatje is nog steeds aanzienlijk. Het Anderlecht-product heeft volgens Transfermarkt een waarde van 15 miljoen euro en heeft bovendien nog een contract tot medio 2026 op San Siro. Er zal met andere woorden boter bij de vis moeten komen. Saelemaekers zat alvast niet in de selectie van Stefano Pioli op de openingsspeeldag van de Serie A.

Overigens is hij niet de eerste Belg die in de verrekijker van Bologna is verschenen. Ook Divock Origi, eveneens op een zijspoor in Milaan, staat op het lijstje, net als Hugo Cuypers. Bologna beschikt (voorlopig?) echter over onvoldoeende budget om de topschutter van KAA Gent los te weken.