'Pavard kan vertrekken bij Bayern en de Duitsers zien Geertruida als vervanger'

'Pavard kan vertrekken bij Bayern en de Duitsers zien Geertruida als vervanger'

25-08-2023 12:59

Lutsharel Geertruida geldt als de favoriet van Bayern München om Benjamin Pavard op te volgen. Dat meldt BILD. De Feyenoord-verdediger was onlangs ook al dicht bij een overstap naar de Bundesliga.

Geertruida zou de gedroomde kandidaat zijn voor Bayern, dat binnenkort afscheid lijkt te gaan nemen van Pavard. Hij staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een contract bij Internazionale. De Fransman meldde zich deze week al ziek, iets wat de geruchten over een transfer alleen maar meer heeft versterkt. Zodoende lijkt Der Rekordmeister op zoek te moeten gaan naar een nieuwe multi-inzetbare verdediger. 

Bayern overweegt serieus om een poging te gaan wagen voor Geertruida. Of dat wel of niet gebeurt, is afhankelijk van hoeveel geld het gaat ontvangen voor Pavard. Geertruida heeft namelijk een afkoopclausule van 40 miljoen euro. Naast de Feyenoorder heeft de ploeg van trainer Thomas Tuchel ook andere namen op de shortlist staan. De focus ligt dus niet alleen bij Geertruida. 

Begin deze maand stond Oranje-international al op het punt om naar Duitsland te verkassen. Niets leek een transfer naar RB Leipzig nog in de weg te staan. De Duitse club trok op het laatste moment echter alsnog de stekker uit de onderhandelingen, omdat zijn vraagprijs te hoog zou liggen.