Vanhaezebrouck (Gent) ontgoocheld na omdraaien: “Belang van coëfficiëntenpunten”

Vanhaezebrouck (Gent) ontgoocheld na omdraaien: “Belang van coëfficiëntenpunten”

23-08-2023 22:35
16

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, baalt er nog steeds stevig van dat Gent de eerste match van het tweeluik tegen APOEL Nicosia thuis speelt. Eerst zou Gent het tweeluik in de Play-Offs van de Conference League starten met een uitmatch, maar dit werd omgedraaid.

Vanhaezebrouck baalt er stevig van dat Gent de eerste match van het tweeluik thuis speelt. “Ik vind dit echt wel ontgoochelend, wij weten hoe moeilijk het is in die Play-Offs. De reden waarom we nu moeten omdraaien is omdat de federale politie niet wil dat er zowel in Brugge als in Gent op hetzelfde moment wordt thuis gespeeld”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck vindt het erg spijtig. Vanhaezebrouck wilde veel liever de returnmatch thuisspelen. “Ik vind dit heel spijtig, binnen de 50 km kan men dat inroepen en het is 48 km. Hadden ze het stadion aan de andere kant van Gent gebouwd dan mochten we wel thuis spelen”, vertelt Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck concludeert dat hij het vooral jammer vindt. “Iedereen in het voetbalverhaal gaat mee omdat iedereen weet hoe belangrijk de coëfficiëntenpunten zijn voor de Belgische clubs en dan stoot je op zoiets waar je niks tegen in kan brengen. Dat moeten we aanvaarden dat de matchen worden omgedraaid, uiteraard zijn de Cyprioten zeer tevreden daarmee”, besluit Vanhaezebrouck.