Vrancken over laatste kans Genk: Zijn sneller in de omschakeling dan Olympiakos

Vrancken over laatste kans Genk: "Zijn sneller in de omschakeling dan Olympiakos"

23-08-2023 18:38
5

Wouter Vrancken verwacht met KRC Genk een pittig tweeluik tegen het Turkse Adana Demirspor. Volgens Vrancken is Demirspor een nog lastigere opponent dan Olympiakos, waartegen Genk het tweeluik in de derde voorronde voor de Europa League verloor.

Vrancken trekt de vergelijking tussen Adana Demirspor en Olympiakos. “Net als Olympiakos is het een voetballende ploeg, die speelt op balbezit. Ze zijn misschien nog wat snediger dan Olympiakos, sneller in de omschakeling”, citeert Het Nieuwsblad Vrancken.

Vrancken weigert de rol van favoriet op zich te nemen namens Genk. “Ik hoop wel op een goede uitgangspositie, maar dat komt niet op bestelling. Het zou weinig respectvol zijn om nu te gaan beweren dat we met twee goals verschil gaan winnen”, besluit Vrancken

Het is voor Genk de laatste kans om dit seizoen in Europa uit te komen. De ploeg begon aan de voorronden van de Champions League, maar werd uitgeschakeld door het Zwitserse Servette. In de Europa League voorronden lukte het ook niet tegen Olympiakos. Nu krijgt Genk een laatste kans om zich te plaatsen voor de Conference League tegen Adana Demirspor.