OFFICIEEL: Antwerp ziet Avila voor grote som vertrekken naar Ajax

OFFICIEEL: Antwerp ziet Avila voor grote som vertrekken naar Ajax

22 augustus - 17:32 Laatste update: 17:35
18

Royal Antwerp FC heeft na het titelseizoen nog een extra basispion zien vertrekken. Ook Gaston Avila heeft de club verlaten en trekt naar de Nederlandse recordkampioen AFC Ajax.

De Argentijn werd al even gelinkt aan Ajax en eerder deze week gaf coach Mark van Bommel al aan dat de linksachter zou vertrekken. Dat heeft Antwerp nu ook bevestigd via de officiële kanalen. Avila heeft bij Ajax zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028.

De Nederlandse topclub betaalt ook een flinke som voor de Argentijn. Op de clubsite van de Ajacieden klinkt het dat het 12,5 miljoen euro betaalt aan Antwerp en dat dat bedrag nog kan oplopen tot 14,4 miljoen euro. Een flinke winst voor The Great Old, dat zelf 4,40 miljoen euro betaalde voor Avila.

Avila speelde in totaal 29 wedstrijden namens Antwerp. In deze wedstrijden kwam Ávila niet tot scoren, maar hij leverde wel tweemaal een assist af. Avila werd met Antwerp kampioen in de Jupiler Pro League en hij won de Croky Cup. Aan de start van dit seizoen wist Antwerp ook de Supercup te winnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s