Eupen weet te winnen uit bij Kortrijk, Kerels blijven op 0 punten staan

20-08-2023 21:19 Laatste update: 21:26
11

KV Kortrijk heeft thuis met 1-3 verloren van KAS Eupen. De Kerels verliezen op deze manier voor de vierde maal op rij en staat nog steeds op 0 punten in de Jupiler Pro League. Eupen heeft goede zaken gedaan en weet voor de tweede keer te winnen dit seizoen.

De wedstrijd begon tussen KV Kortrijk en KAS Eupen. Zowel De Kerels als De Panda’s toonden dat beide ploegen voor de volle winst gingen vandaag. De aanvallen tussen beiden ploegen gingen over en weer en na 24 minuten spelen laste de scheidsrechter een drinkpauze in.

Na de drinkpauze werden beide ploegen wat slordiger. In de 35e minuut moest de VAR ingrijpen bij een mogelijke strafschop voor Eupen. Scheidsrechter De Nil bepaalde dat dit geen strafschop moest zijn, maar een overtreding van Eupen zelf.

Tijdens de start van de tweede helft was het Kortrijk dat het fanatiekste uit de kleedkamer kwam. Toch was het Eupen dat als eerste het net wist te vinden. In de 57e minuut brak Gary Magnée de ban voor De Panda’s. De middenvelder kreeg de bal teruggelegd en plaatste prima in de linkerbovenhoek.

Kort daarna wisten De Panda’s de score te verdubbelen via Amadou Keita. Keita ging zelf met de bal aan de haal en combineerde vervolgens fraai met Nuhu. Keita twijfelde daarna niet en zette Eupen op een 0-2 voorsprong tegen Kortrijk.

In de 66e minuut was het de aanvoerder van Kortrijk die de ploeg terug in de wedstrijd schoot. De spelmaker van Kortrijk ging een lange solo aan en schoot de bal vervolgens met een flinke vaart in de benedenhoek.

In deze fase was het Kortrijk dat ging doordrukken en Eupen dat vooral naar achteren werd geduwd. Toch wisten De Panda’s stand te houden en kwam de blessuretijd langzaam maar zeker in zicht. Kortrijk bleef het proberen en in de 98e minuut leidde dit tot frustratie bij spits Felipe Avenatti.

De VAR constateerde een kopstoot waardoor de scheidsrechter de gele kaart omtoverde in een rode kaart. Vervolgens besliste Eupen de wedstrijd met een laatste uitbraak in de 102e minuut. Charles-Cook dribbelde fraai naar binnen en legde terug op Deom die strak binnenschoot en de eindstand bepaalde.