Rits spreekt over gevoelige transfer Anderlecht: “Ik snap dat het moeilijk ligt”

Rits spreekt over gevoelige transfer Anderlecht: “Ik snap dat het moeilijk ligt”

18-08-2023 14:20 Laatste update: 14:56
31

Mats Rits maakte de overstap van Club Brugge naar RSC Anderlecht. De middenvelder gaf een persconferentie en liet zich onder meer uit over zijn gevoelige overstap.

Rits voelde dat het meteen goed zat bij Anderlecht. "Ik heb een gesprek gehad met Anderlecht, waarin ik heel veel vertrouwen kreeg. Ze wisten wie ik was, zeiden wat ze nodig hadden en dat ze mij heel graag hebben. Dat gaf een fijn gevoel. Ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen."

De middenvelder maakt zo de overstap naar de rivaal. "De overstap is niet evident. Ik snap dat het bij de fans moeilijk ligt, maar het was tijd voor een nieuw hoofdstuk. Voor mij staat daar geen rancune tegenover, ik heb gewoon de beslissing genomen die voor mij het beste leek."

Nu wil Rits Anderlecht weer naar de top van het Belgische voetbal brengen. "Ik wil Anderlecht mee terug naar de top brengen en hier resultaten neerzetten. Ik heb in Brugge vijf geweldige seizoenen gekend. Dat zal ik nooit vergeten, maar het was tijd voor iets nieuws", citeert Het Laatste Nieuws.

Correct verlopen
De transfer is ook correct verlopen en beide partijen wisten waar ze aan toe waren. "Club heeft nooit gezegd dat ik geen nieuw contract zou krijgen. De situatie was wel moeilijk. Ik heb hen gezegd dat ik naar aanbiedingen zou luisteren. Dat is heel correct verlopen langs beide kanten."