KRC Genk nu ook uit de Europa League, Olympiakos wint tweeluik

17-08-2023 22:09 Laatste update: 22:15
162

KRC Genk heeft het tweeluik in de derde voorronde van de Europa League verloren van Olympiakos. Het werd thuis 1-1 door een Grieks doelpunt in de 97e minuut nadat Joseph Paintsil eerder een rode kaart had gekregen. Uit in Griekenland werd er met 1-0 verloren, hierdoor moet Genk zich nu gaan proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League.

De scheidsrechter gaf het startsignaal tussen KRC Genk en Olympiakos. Het was aan Genk om de 0-1 achterstand goed te maken. Genk startte fel tegen Olympiakos en ging direct op zoek naar het doelpunt. Olympiakos gaf direct het idee dat ze allesbehalve haast hadden.

Olympiakos toonde weinig intentie om te gaan aanvallen en wilde vooral het doel dichthouden. Na een kwartier spelen had het overwicht van Genk nog niet tot een grote kans geleid tegen de Grieken. In de 25e minuut kreeg Genk een penalty, Paintsil werd onderuitgehaald in het zestienmetergebied.

Paintsil ging achter de bal staan, maar miste in eerste instantie de penalty. De VAR greep in want doelman Paschalakis was te snel vertrokken, in de herkansing wist Paintsil wel raak te schieten en zo stond Genk op een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon met weinig doelpogingen, beide ploegen wisten weinig kansen bij elkaar te spelen. Af en toe wist Bilal El Khannouss voor wat opwinding te zorgen namens Genk. In de 63e minuut kwam een flinke tegenvaller voor Genk, aanvaller Paintsil kwam met een onbezonnen actie.

Er werd door Quini een overtreding gemaakt op Paintsil, waarna de aanvaller zijn emoties niet de baas is. Paintsil trapte de Spanjaard na en de scheidsrechter kon niet anders dan de aanvaller een rode kaart te geven.

Genk deed er alles aan om er met tien man nog wat van te maken, maar het waren de Grieken die nu hun kans roken. In de tweede helft waren ze bij Olympiakos fanatiek gele kaarten aan het verzamelen, na 84 minuten spelen had Olympiakos al zes kaarten verzameld.

Olympiakos kwam aanzetten voor het slotoffensief, Maarten Vandevoordt moest zich steeds meer strekken om de Grieken niet langszij te laten komen. Toch was het in de 95e minuut zo ver. Alexandropoulos knalde de bal onhoudbaar binnen nadat Hrosovsky de bal kwijt raakte op de rand van de zestien van Genk. Genk zette nog alles op alles om een doelpunt te forceren, maar het mocht niet zo zijn.