Vrancken (Genk) voor Olympiakos: “Geen kinderachtig penaltycupke gehouden”

Vrancken (Genk) voor Olympiakos: “Geen kinderachtig penaltycupke gehouden”

16-08-2023 20:56
12

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, wordt opnieuw gevraagd of Genk op strafschoppen heeft getraind voor de ontmoeting met Olympiakos. Voor de match met Servette gaf Vrancken aan dat hij dat niet nodig vond. In het vorige tweeluik met Servette FC werd Genk vervolgens overtuigend verslagen in de strafschoppenreeks tegen de Zwitsers.

Joseph Paintsil, de aanvaller van Genk, beweerde dat Genk nu wel op penalty’s had getraind, Vrancken reageerde hierop. “Het is niet zo dat we een apart moment hebben genomen en met geluidsboxen een kinderachtig penaltycupke hebben gehouden. Neen, op matchdag -2 of -1 krijgen de spelers in de laatste vijf à tien minuten de tijd om te doen wat ze voor zichzelf nodig vinden”, citeert Het Laatste Nieuws Vrancken.

Vrancken blijft erbij dat er niet te trainen valt op penaltyseries en is dit vooral mentaal. Dat is de reden waarom hij dit met Genk ook niet voor de returnmatch met Olympiakos heeft ingepland. "Als wij straks een achterstand ophalen, dan leef je in de euforie. Dat is heel anders dan tegen Servette, waartegen we heel lang tevergeefs op zoek waren naar die cruciale treffer. Het blijft sowieso een loterij", besluit Vrancken.

Vrancken en Genk nemen het donderdag avond thuis in de Cegeka Arena op tegen het Griekse Olympiakos. Het betreft de returnmatch in het tweeluik om de derde voorronde van de Europa League. Wanneer Genk deze weet te winnen dan wacht de laatste Play-Offs voor de groepsfase van de Europa League. Bij verlies wachten Play-Offs voor de groepsfase van de Conference League.