Vrancken (Genk) voor Olympiakos: “Winnen is altijd het beste medicijn”

Vrancken (Genk) voor Olympiakos: “Winnen is altijd het beste medicijn”

16-08-2023 20:02
4

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, blikt vooruit op de returnmatch tegen het Griekse Olympiakos. De heenmatch resulteerde in een 1-0 overwinning voor Olympiakos. Genk ontvangt donderdagavond Olympiakos. Genk had een teleurstellende start van dit seizoen, maar afgelopen weekend wisten de manschappen van Vrancken weer eens drie punten mee naar huis te nemen.

Vrancken gelooft dat de overwinning tegen Cercle Brugge als een medicijn kan werken voor de stroeve seizoenstart. "Winnen is altijd het beste medicijn, zeker de manier waarop. Dan heb ik het niet over de schoonheid van het spel, maar de wijze waarop we het samen gedaan hebben”, deelt Vrancken aan Het Laatste Nieuws.

Vrancken en de selectie van Genk hebben een goed gevoel voor de aankomende match tegen Olympiakos. “Mijn spelers hebben ook het gevoel dat ze voetballend iets kunnen doen tegen dit Olympiakos, maar je weet ook niet hoe aanvallend of verdedigend de Grieken hier voor de dag gaan komen. Het zal aankomen op de scherpte van de dag", besluit Vrancken.

Voor Genk wordt de returnmatch tegen Olympiakos een belangrijke, wanneer het tweeluik gewonnen wordt dan gaat Genk door naar de laatste Play-Offs voor de groepsfase van de Europa League. Wanneer het tweeluik verloren gaat dan moet Genk nog Play-Offs spelen voor de groepsfase van de Conference League.