Flinke tegenvaller voor Kortrijk en Challouk, onderzoek geeft kruisbandletsel aan

Flinke tegenvaller voor Kortrijk en Challouk, onderzoek geeft kruisbandletsel aan

17-08-2023 20:56
2

Flinke tegenvaller voor Youssef Challouk en KV Kortrijk, de 27-jarige middenvelder heeft een kwetsuur opgelopen aan zijn voorste kruisband. Het is onduidelijk voor hoe lang Challouk uit de roulatie zal zijn, Kortrijk wenst hem het best mogelijke herstel toe. ‘We staan achter jou!’, deelt Kortrijk via de officiële kanalen.

Challouk is de zoveelste speler die aan het begin van het seizoen een kruisbandblessure oploopt. De meest bekende recente voorbeelden hiervan zijn Thibaut Courtois en zijn ploegmaat Éder Militão. De meest voorkomende reden hiervoor is volgens kinesist David Bombeke “Een gebrek aan balans tussen belasting en belastbaarheid”, deelt hij via Sporza.

Het is hoe dan ook een aderlating voor Kortrijk. De Kerels namen Challouk in de zomer van 2022 transfervrij over van SK Deinze. Vervolgens huurde Kortrijk de middenvelder uit aan RWDM. Challouk is nu teruggekeerd bij Kortrijk en speelde al drie matchen mee in de Jupiler Pro League. Het is nu de vraag wanneer hij weer inzetbaar is bij Kortrijk.