Ekkelenkamp wil CL weer in: ''Zou prachtig zijn, maar het is fiftyfifty''

Ekkelenkamp wil CL weer in: ''Zou prachtig zijn, maar het is fiftyfifty''

17-08-2023 10:50
1

Zaterdagavond wordt bekend wie Royal Antwerp FC treft in de laatste horde naar de Champions League. Jurgen Ekkelenkamp kan niet wachten op een rentree op het hoogste Europese podium. Daar heeft de middenvelder mooie herinneringen aan.

''Vooral Midtjylland uit was speciaal, omdat een stuk of vijf ploegmaats corona hadden en het vliegtuig niet op mochten, waardoor ik plots in de basis stond'', vertelde Ekkelenkamp aan Het Nieuwsblad over de meest bijzondere Champions League-match (1-2 winst Ajax) die de Nederlander speelde. Ekkelenkamp stond ook tegenover Liverpool en Juventus als invaller.

Nu staat Ekkelenkamp met Antwerp voor de mogelijkheid om in de Champions League te komen. ''Het zou prachtig zijn als we ons plaatsen, maar tegen AEK Athene of Dinamo Zagreb wordt dat niet evident. Het is fiftyfifty, schat ik. Het goeie is dat we met de Europa League sowieso een vangnet hebben'', aldus Ekkelenkamp.

Ekkelenkamp moest de eerste Jupiler Pro League-match van dit seizoen aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure, maar was tegen RSC Anderlecht (1-0 verlies) en KV Kortrijk (6-0 winst) weer van de partij.