Spits Akpom erg content met Ajax: Wilde niet meer met andere clubs praten

Spits Akpom erg content met Ajax: "Wilde niet meer met andere clubs praten"

16-08-2023 20:38

Chuba Akpom is heel erg blij dat hij speler is van Ajax. De aanvaller die over is gekomen van Middlesbrough, was na een belletje met technisch directeur Sven Mislintat verkocht over het project bij Ajax. De Duitser zelf is ook verguld met de transfer en legt uit waarom Akpom de perfecte aanwinst is.

Akpom is blij dat hij zijn nieuwe avontuur in Amsterdam kan gaan beginnen. "Ajax is een club met veel historie en hopelijk kan ik daar wat historie aan toevoegen", vertelt Akpom over zijn nieuwe club. "De naam zelf zegt al genoeg, de voetbalclub Ajax. Wanneer je dit shirt aantrekt moet je weten waar het voor staat: de geschiedenis en het succes dat de club heeft gehad in Europa en Nederland."

Ook technisch directeur Mislintat is een gelukkig man nu Akpom officieel binnen is. "Ik wilde hem ook al naar Borussia Dortmund halen toen hij als negentienjarige nog bij Arsenal speelde. Na een hoop huurperiodes zie je nu dat hij zijn potentieel als spits gaat bereiken. Hij kan naast de spits ook nog als nummer 10 en zelfs als links- en rechtsbuiten spelen. Hij kan zelfs samen met Brian Brobbey spelen. Maar als je het Akpom vraagt wil hij zelf vooral scoren."

Akpom vertelt ook dat hij door Mislintat veel over de club te weten is gekomen. "Ik kende Sven al uit mijn tijd bij Arsenal. Hij is een goede gozer. We hebben een Zoom-call gedaan en toen ik die ophing belde ik gelijk mijn agent. Ik zei: 'Stop maar met praten met andere clubs, ik wil naar Ajax.' Hij hoefde de club niet aan mij te verkopen. Hij vertelde over de club, filosofie en de speelwijze van de trainer. Dat past allemaal perfect bij mij, dus de keuze was makkelijk."