Van Basten zeer kritisch op Ajax-spits: Technisch wel heel beperkt, kan niet

Van Basten zeer kritisch op Ajax-spits: "Technisch wel heel beperkt, kan niet"

15-08-2023 13:34 Laatste update: 19:28
1

Marco van Basten vond Brian Brobbey alles behalve overtuigend beginnen aan zijn nieuwe seizoen bij Ajax. De spits van de Amsterdammers kwam niet tot scoren in de overwinning op Heracles Almelo en volgens de analist moet hij nog een hoop verbeteren wil dat scoren wel lukken.

"Hij is niet technisch en hij is ook niet rustig voor het doel", haalt Van Basten bij Rondo van Ziggo Sport uit naar de kwaliteiten van Brobbey. "Dat zit ook wel een beetje in zijn hoofd. Hij komt wel uit de jeugdopleiding van Ajax, maar je ziet dat hij technisch wel heel beperkt is. Dat kan toch eigenlijk niet. Dan is er echt iets mis met je jeugdopleiding." Brobbey werd vlak voor tijd gewisseld in de wedstrijd tegen Heracles. De spits scoorde wel in zijn laatste drie duels van de voorbereiding.

Volgens Van Basten wordt er in het huidige Ajax ook te veel geleund op de jonge jongens. Zowel uit de eigen jeugdopleiding, als de nieuwe aanwinsten. "Natuurlijk is Ajax altijd een club geweest met veel jeugdspelers, maar er zaten altijd een paar geroutineerde jongens bij. Dat houdt elkaar goed in evenwicht. Nu zie je dat er veel jonge jongens zijn gekocht, maar nog weinig ervaren krachten."