Nieuwe aanvraag voor vergunning stadion Club Brugge, buren worden uitgenodigd

Nieuwe aanvraag voor vergunning stadion Club Brugge, buren worden uitgenodigd

16-08-2023 16:46
40

Club Brugge heeft de bouw van het nieuwe stadion nog steeds niet opgegeven. Het zal binnenkort een nieuwe poging wagen om die eerste steen te kunnen leggen en wil nu ook overleggen met de buren. Eind deze maand volgt er een nieuw burenoverleg.

Club Brugge probeert al sinds 2006 een nieuw stadion te zetten en kende meerdere tegenslagen. Ook recent nog, toen de vergunning voor het nieuwe stadion werd vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Blauw-Zwart werkte sindsdien samen met de stad Brugge en de Vlaamse overheid om een oplossing te vinden, weet Het Laatste Nieuws.

Club Brugge wil eind augustus een nieuwe vergunningsaanvraag indienen. 'Deze nieuwe aanvraag vertrekt vanuit de gekende stadionplannen, maar houdt rekening met de ontvangen aandachtspunten die in februari 2023 tot de vernietiging van de toegekende vergunning hebben geleid', klinkt het in de brief voor de bewoners.

De Bruggelingen zullen binnenkort samenzitten met de buurtbewoners en in dialoog gaan. Blauw-Zwart heeft naar verluidt vertrouwen dat de nieuwe vergunning tegen eind december wordt goedgekeurd, maar ook dan kan er opnieuw beroep worden aangetekend door onder andere buurtbewoners.