Ook Laporte kan Europa verlaten: City akkoord met Al Nassr'

Ook Laporte kan Europa verlaten: "City akkoord met Al Nassr'

16-08-2023 10:05
1

Manchester City en Aymeric Laporte stevenen af op een afscheid. The Citizens hebben met Al Nassr een overeenstemming bereikt over een transfer van de 29-jarige verdediger, meldt The Athletic.

Het is onduidelijk welk bedrag er gemoeid gaat met de overgang van Laporte, die nog een tweejarig contract in het Etihad Stadium had. De Spanjaard moet zelf nog wel een akkoord bereiken met Al Nassr. Laporte zou open staan voor de move, momenteel vinden er gesprekken plaats over de financiële voorwaarden van de deal.

Laporte komt dit seizoen niet in de plannen voor van manager Pep Guardiola. Met Manuel Akanji en Nathan Aké was de concurrentie al moordend en onlangs versterke City zich met Josko Gvardiol. Bij Al Nassr gaat Laporte, mocht hij akkoord gaan met het voorstel van de Saudische club, samenspelen met onder meer Cristiano Ronaldo, Sadio Mané, Marcelo Brozovic en Alex Telles.

In 2018 kwam Laporte voor 68 miljoen euro over van Athletic Club. In totaal kwam hij 180 keer in actie voor City. Het afgelopen seizoen speelde hij slechts twaalf Premier League-wedstrijden.