Duimen voor de buis: Europese duels van Genk, Gent en Club Brugge te volgen op TV

Duimen voor de buis: Europese duels van Genk, Gent en Club Brugge te volgen op TV

15-08-2023 11:00 Laatste update: 17-08-2023 23:50
30

Donderdagavond komen opnieuw drie Belgische clubs in actie in de Europese voorrondes. Terwijl Club Brugge en KAA Gent voor een (overbodig) plezierreisje staan, moet KRC Genk vol aan de bak tegen Olympiakos. Waar je de wedstrijden vanuit je luie zetel kan volgen, brengt VoetbalPrimeur.be je hieronder bij.

Voor zowel Club Brugge als Gent wacht donderdag een Europese verplaatsing dat aanvoelt als een verplicht nummertje. Beide clubs wisten hun tegenstander in de derde voorronde van de Conference League namelijk in het heenduel al ver genoeg van zich af te slaan. Blauw-Zwart klopte de zwakke IJslanders van KA Akureyri met 5-1. De terugpartij is bijgevolg een formaliteit, maar zal op televisie te zien zijn. Meer bepaald Play Sports 2.

Ook Gent kende hoegenaamd geen moeite afgelopen donderdag. Pogon Szczecin kondigde zich nochtans aan als een verraderlijke klip om te ronden, maar na de 5-0 in de Ghelamco Arena is elk gevaar al lang geweken. Hein Vanhaezebrouck en co reizen dan ook met een gerust gemoed af naar Polen. Ondanks de ruime marge wordt dit duel wél uitgezonden, meer bepaald op Play Sports. Mensen die geen abonnement hebben, kunnen terecht op het open kanaal.

Nee, het doet vermoeden dat de neutrale Belgische voetbalfan voornamelijk zal afstemmen op VTM2. Daar kan je kijken naar Genk-Olympiakos, een confrontatie die wel nog bol staat van de spanning. In Piraeus verloor de vicekampioen met het kleinste verschil na een tegentreffer na amper 22 seconden. Die 1-0 moeten de troepen van Wouter Vrancken in eigen huis rechtzetten.