Meevaller voor Standard: 'Geen extra schorsing voor rode Ngoy'

Meevaller voor Standard: 'Geen extra schorsing voor rode Ngoy'

14-08-2023 16:01
21

Carl Hoefkens kan aankomende zaterdag tegen Cercle Brugge een beroep doen op Nathan Ngoy. De verdediger van Standard krijgt geen extra schorsing na zijn rode kaart tegen Charleroi.

Afgelopen weekend pakte Standard zijn eerste punt van het seizoen. In de Waalse derby speelde het 1-1 gelijk tegen Sporting Charleroi. In het slot van de partij stonden de Rouches 1-0 voor toen Ngoy in de eigen zestien aan zijn tegenstander ging hangen. Na een tussenkomst van de VAR legde Nicolas Laforge de bal op de stip. De scheidsrechter toonde Ngoy ook de rode kaart. Marco Ilaimaharitra zette de penalty om. 

Geen extra schorsing
Frederic Bleus van L'Avenir weet nu dat Ngoy geen extra schorsing krijgt van de Belgishe voetbalbond. De verdediger mag dus spelen tegen Cercle Brugge. Die match begint zaterdag om 16u00 in Luik.

Valse start van Standard
De Rouches begonnen aan het seizoen met een 1 op 9. Op de eerste speeldag verloor Standard met 1-0 op het veld van STVV. Daarna volgde een thuissnedelaag tegen Union. Zondag was er dan nog het 1-1 gelijkspel tegen Charleroi.