OFFICIEEL: West Ham haalt Engelse vrije trappen-koning Ward-Prowse binnen

OFFICIEEL: West Ham haalt Engelse vrije trappen-koning Ward-Prowse binnen

14-08-2023 12:26
1

West Ham United heeft zich versterkt met James Ward-Prowse. De middenvelder, die bekendstaat om zijn fenomenale vrije trap, komt over van het het gedegradeerde Southampton. 

Doordat Ward-Prowse ook komend seizoen Premier League-speler is, kan hij zijn jacht op het vrijetrappen-record van David Beckham hervatten. Laatstgenoemde wist tijdens zijn voetballoopbaan liefst achttien keer te scoren uit een vrije trap. Ward-Prowse, die West Ham naar verluidt ongeveer 35 miljoen euro kost, heeft er tot op heden zeventien gemaakt. 

Ward-Prowse, die tot nu altijd speler van Southampton is geweest, tekent bij West Ham een contract voor vier jaar. Na Valentino Livramento is zijn exit de tweede grote uitgaande transfer van Southampton deze transferwindow. Daar komt met Romeo Lavia binnenkort nog een derde bij. Chelsea FC of Liverpool FC lijkt zijn bestemming te zullen worden.

West Ham, dat de voorbije editie van de Conference League in de wacht sleepte, hebben Ward-Prowse dus al beet. The Hammers zijn echter nog niet uitgeshopt. Ook Harry Maguire moet nog naar Londen komen. Manchester United en West Ham hebben al een akkoord bereikt over een transfersom, maar het is nog wachten op een jawoord van de speler zelf.