UPDATE: 'Chelsea grootste kanshebber op Lavia ondanks bod Liverpool'

UPDATE: 'Chelsea grootste kanshebber op Lavia ondanks bod Liverpool'

14-08-2023 07:59 Laatste update: 13:55
57

Liverpool FC en Chelsea speelden zondag de eerste topper van de Premier League. De wedstrijd eindigde op 1-1, na een meer dan vermakelijke 90 minuten. Ook naast het veld zijn beide ploegen elkaar aan het bekampen. 

Zondagavond bracht Fabrizio Romano het nieuws dat Moises Caicedo na een wapenwedloop tussen beide ploegen uiteindelijk richting Chelsea zou trekken. Ook Romeo Lavia was het onderwerp van getrek tussen biede ploegen. 

Jürgen Klopp en Liverpool leken de bovenhand in de hele transfersoap te hebben, uiteindelijk lijkt Chelsea toch aan het langste eind te trekken. Dat schreef Sacha Tavolieri op zondag na de partij.

‘Definitieve aankondiging voor Lavia op komst’, schrijft Tavolieri op Twitter. ‘We wachten nog op de bevestiging, maar de speler arriveerde dit weekend in Londen en vierde er met zijn vrienden zijn overstap. Meer details zullen volgen en we zullen alle nodige voorzichtigheid in acht nemen.’

Update: Volgens Alex Crook, journalist bij TalkSPORT, zit Lavia in een luxesituatie. Zowel Chelsea als Liverpool hebben inmiddels namelijk een gelijkaardige overeenkomst bereikt met Southampton FC. Het gaat om een pakket van zo'n zestig miljoen pond, wat neerkomt op bijna zeventig miljoen euro. De bal ligt met andere woorden in het kamp van Lavia: kleurt zijn hart eerder blauw of eerder rood?

Update 2: Nizaar Kinsella, correspondent van het Engelse Evening Standard laat weten dat Chelsea nog steeds aan kop gaat in de race om Lavia en dat het bod van Liverpool van 60 miljoen pond daar geen verandering in brengt.