'Ajax is dicht bij het aantrekken van nieuwe spits, Akom vliegt naar Amsterdam'

'Ajax is dicht bij het aantrekken van nieuwe spits, Akom vliegt naar Amsterdam'

13-08-2023 21:44

De ontwikkelingen rondom Ajax-target Chuba Akpom volgen elkaar in rap tempo op. Volgens The Athletic kunnen de Amsterdammers de champagne ontkurken: RC Lens heeft zich teruggetrokken, waardoor de weg naar Ajax vrij is.

Eerder op de zondagavond bracht Sky Sports naar buiten dat Middlesbrough met Ajax én Lens akkoord was over een transfer en dat de bal bij de speler lag. The Athletic meldt dat Ajax aan het langste eind trekt. Akpom heeft toestemming gekregen om af te reizen naar Nederland om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Maandag zal de 27-jarige spits medisch gekeurd worden, waarna hij een vijfjarig contract ondertekent.

Ajax troeft Lens dus af en maakt twaalf miljoen euro vast, plus twee miljoen euro aan bonussen over aan Middlesbrough. Akpom, die uit de jeugdopleiding van Arsenal komt, werd vorig seizoen topscorer van het Championship met 28 doelpunten. In 2018 verliet de Engelsman Arsenal, na diverse huurperiodes, definitief voor PAOK Saloniki. Sinds 2020 speelde hij bij Middlesbrough.

In Amsterdam wordt Akpom de concurrent van Brian Brobbey. Trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat hebben de gewenste versterking binnen, aangezien ze voor het sluiten van de markt koste wat kost een nieuwe spits aan de selectie wilden toevoegen.