'Anderlecht haalt Rits, maar blijft ook gaan voor de komst van Delaney'

13 augustus om 16:30

RSC Anderlecht staat op het punt om Mats Rits in huis te halen, maar daar zal het niet bij blijven. De Brusselaars willen het middenveld serieus stofferen en blijven ook gaan voor de komst van Thomas Delaney.

Eerder deze transferperiode klonk het al dat Delaney werd gezien als alternatief van Rits, die mag vertrekken bij Club Brugge. De middenvelder van Blauw-Zwart is goed op weg naar Brussel, maar ook Delaney blijft volgens L'Avenir een target.

De Waalse bron geeft aan dat Anderlecht zoekt naar een serieus versterkt middenveld en ook de ervaren Delaney nog in huis wil halen. Het zal dan niet gaan om een definitieve transfer, maar wel een uitleenbeurt.

De nu 31-jarige Delaney maakte naam bij FC Kopenhagen en Werder Bremen alvorens in 2018 voor twintig miljoen euro in huis te worden gehaald door Borussia Dortmund. De Deense middenvelder komt inmiddels uit voor Sevilla FC en heeft het al enkele jaren moeilijk om zich in de basis van een elftal te werken. Bij Anderlecht kan hij die speeltijd wél krijgen.