Rode Duivel Casteels over Saudi-Arabië en de mensenrechten

Casteels over Saudi-Arabië: “Natuurlijk heb ik mijn ideeën over mensenrechten”

13 juni om 16:09

Koen Casteels, de eerste doelman van De Rode Duivels op het EK 2024, werd tijdens de persconferentie gevraagd over zijn transfer naar het Saudi-Arabische Al Qadisya. Er was naast de interesse uit Saudi-Arabië ook interesse van RSC Anderlecht.

Casteels geeft aan dat hij dertien jaar in de Bundesliga heeft gekeept en toe was aan een nieuwe stap. “De Saudi Pro League wordt alleen maar aantrekkelijker. Om nu te zeggen dat het een competitie is zonder goed voetbal ... Er zijn genoeg grote namen die de overstap voorgedaan hebben”, citeert Sporza Casteels.

Casteels wordt vervolgens gevraagd naar de mensenrechten in Saudi-Arabië. “Ik ga naar daar om te voetballen. Dat is mijn job. Natuurlijk heb ik mijn ideeën over mensenrechten, maar ik kan alleen zeggen dat ik er goed ontvangen ben. De rest ga ik er moeten beleven”, aldus Casteels.

Casteels trekt straks samen met zijn gezin naar Saudi-Arabië. “Net voor mijn familie heb ik de club in Saudi-Arabië bezocht. Ik ben erg verrast door de internationale scholen daar. Ook voor mijn kinderen wordt het een hele uitdaging”, besluit Casteels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.