'Aantrekken Nieuwkoop (ex-Union) was voor vertrek Geertruida, Nu ééntje te veel

'Aantrekken Nieuwkoop (ex-Union) was voor vertrek Geertruida, "Nu ééntje te veel"

11-08-2023 16:59
1

Bart Nieuwkoop maakte de overstap van Union SG, terug naar zijn oude club Feyenoord. Arne Slot, de hoofdtrainer van Feyenoord, heeft toegegeven dat Nieuwkoop de vervanger van Lutsharel Geertruida moest worden. Dat vertelt de trainer van de Rotterdammers op zijn laatste persconferentie. Geertruida bleef, maar Slot is alsnog erg blij dat Nieuwkoop terug is in De Kuip.

"Het aantrekken van Bart was omdat we dachten dat Lutsharel zou vertrekken", vertelt Slot over de situatie rond de twee. Geertruida zag zijn deal met RB Leipzig uiteindelijk klappen, maar toen was Nieuwkoop al binnen. "Zo lang je in de window zit kunnen er dingen gebeuren. Het was echt anticiperen. Dan blijft Lutsharel toch en is het heel luxe voor Feyenoord, maar we hebben er misschien eentje te veel."

Toch is Slot van mening dat Nieuwkoop best een basisplek kan pakken tegen Fortuna Sittard. "Hij is nog kort bij ons maar heeft al twee competitiewedstrijden gespeeld, dus hij kan starten. Aan het spel hoeft hij ook niet persé te wennen want het is geen hogere wiskunde voor onze back. Hij is inzetbaar en zit in mijn hoofd om te kunnen starten." Zondag starten de Rotterdammers in eigen huis de competitie.

Slot is ook goed op de hoogte van de kwaliteiten van Nieuwkoop. "Hij is een hele agressieve speler zonder bal. Kan op een hoog tempo aanlopen en is verdedigend lastig te passeren. Hij speelt denk ik net als Marcus Pedersen ongeveer, veel dynamiek, veel power en hij zit in een andere leeftijdscategorie."