Genk met valse start tegen Olympiakos in eerste match om Europa League

10-08-2023 23:07
39

Genk verliest de eerste match in het tweeluik met Olympiakos met 0-1. Genk had het balbezit maar kon geen vuist maken tegen de Grieken die zeer vroeg in de match op voorsprong kwamen. Genk begint op deze manier niet goed aan het tweeluik in de derde voorronde van de Europa League. De returnmatch in Genk vindt plaats op donderdag 17 augustus.

De scheidsrechter floot voor de eerste keer. Het bleek een dramatische start voor Genk. De eerste aanval van Olympiakos was direct raak. McKenzie kon een voorzet maar half wegwerken waardoor de bal voor de voeten van Konstantinos Fortounis belandde, de speler jaagde de bal hoog in het doel.

Olympiakos begon de match tegen Genk een stuk gretiger en liet er geen gras over groeien. Genk wist zich vervolgens enigszins te herpakken en de formatie uit Griekenland werd steeds minder dreigend. Genk nam de controle over, maar kon weinig uitrichten in de zestien van Olympiakos.

De eerste helft leverde weinig spektakel op tussen Genk en Olympiakos, de kansen bleven erg karig. Genk mocht het balbezit hebben en Olympiakos behield zonder al te veel problemen de voorsprong. Behalve het doelpunt waren beide teams nauwelijks gevaarlijk.

Wouter Vrancken had waarschijnlijk een flinke donderspeech gehouden, want De Genkies kwamen zeer gretig de kleedkamer uit. Het was weer Genk dat dominant de bal mocht hebben, toch wist Olympiakos er een aantal keer gevaarlijk uit te komen in de beginfase van de tweede helft.

In de 70e minuut was Bilal El Khannouss zeer dicht bij de gelijkmaker, Paschalakis, de doelman van Olympiakos moest gestrekt gaan, maar wist redding te brengen. Sor wist de rebound niet binnen te werken.

De tegenstoot kwam daarna van Olympiakos, maar de paal bracht redding voor Genk. Olympiakos wist bijna de score te verdubbelen. In de 84e minuut was Bonsu Baah nog dichtbij namens Genk, de jonge buitenspeler sneed naar binnen en kapte zijn opponent uit, maar zijn schot was onvoldoende.

De slotfase bleek onzorgvuldig, Genk wilde wel naar het Griekse doel, maar het ontbrak aan scherpte en venijn. El Khannouss was nog zeer dichtbij in de 96e minuut, maar de bal belandde op de lat. In de 100e minuut eiste Genk nog een penalty, maar dit bleek vergeefs. Genk leed een onnodige nederlaag tegen Olympiakos en moet dit nu thuis repareren in de returnmatch.