Sky Sports én Romano: 'Chelsea legt 23,2 miljoen op tafel voor Adams'

Sky Sports én Romano: 'Chelsea legt 23,2 miljoen op tafel voor Adams'

10-08-2023 21:22 Laatste update: 21:27

Tyler Adams wordt de nieuwe aankoop van Chelsea. Dat melden media als Sky Sports en Fabrizio Romano. De middenvelder uit de Verenigde Staten wordt voor een bedrag van om en nabij de 23,2 miljoen euro overgenomen van het vorig seizoen gedegradeerde Leeds United.

Adams had een clausule in zijn tot 2027 lopende contract, waardoor hij voor 23,2 miljoen euro Leeds United mocht verlaten. De middenvelder heeft ook zijn eerste gedeelte van de medische keuring bij Chelsea al doorstaan. Adams wordt daarmee de zevende aanwinst van The Blues deze zomer. De defensief ingestelde middenvelder moet het vertrek van Mateo Kovacic en N’Golo Kanté opvangen. Ethan Ampadu bewandelde voor acht miljoen euro de weg van Chelsea naar Leeds deze zomer.

De 24-jarige Adams is in Amerika een belangrijke speler voor de nationale ploeg. Hij is captain en speelde al 36 wedstrijden voor de Verenigde Staten. In 2019 maakte hij de overstap naar Europa en ruilde hij NY Red Bulls in voor RB Leipzig. Drie jaar na zijn komst naar Duitsland nam Leeds United Adams voor zeventien miljoen euro over.