'West Ham heeft eerste van drie versterkingen binnen, Ajax krijgt 40 miljoen'

'West Ham heeft eerste van drie versterkingen binnen, Ajax krijgt 40 miljoen'

10-08-2023 10:25

Edson Álvarez wordt op korte termijn gepresenteerd als de eerste zomeraanwinst van West Ham United. De Mexicaan heeft zijn medische keuring doorstaan en zette vannacht zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de Londense club. Het enige wat nog mist is de officiële aankondiging.

Álvarez werd dinsdag al medisch gekeurd door The Hammers, maar woensdag kwamen de positieve testen terug. De Mexicaan zette daardoor woensdagnacht zijn handtekening onder zijn contract tot de zomer van 2028. Ajax ontvangt een transfersom van om en nabij de veertig miljoen euro voor de Mexicaan. In 2019 werd hij voor vijftien miljoen euro opgehaald bij Club América.

Voor West Ham is Álvarez de eerste van drie bijna zekere versterkingen. Zo staan ook Harry Maguire (Manchester United) en James Ward-Prowse (Southampton) op het punt om naar de club komen. Voor de twee Britten werd woensdag een akkoord gevonden met hun clubs. West Ham gaat zowel voor Maguire als voor Ward-Prowse een bedrag van rond de 35 miljoen euro betalen. Álvarez, Maguire en Ward-Prowse zullen dan de eerste drie nieuwe spelers worden van West Ham. Onder andere Declan Rice en Gianluca Scamacca verlieten de club eerder deze zomer en ook Lucas Paquéta is gewild, door onder meer Manchester City.