'Leipzig ziet af van komst Geertruida door te hoge vraagprijs van Feyenoord'

'Leipzig ziet af van komst Geertruida door te hoge vraagprijs van Feyenoord'

09-08-2023 18:25

Lutsharel Geertruida ziet zijn gedroomde transfer naar RB Leipzig uiteen spatten. De Bundesliga-club heeft de stekker uit de onderhandelingen met Feyenoord getrokken, melden onder meer BILD en het Algemeen Dagblad

Fabrizio Romano schreef eerder op de dag al dat de deal op losse schroeven stond. Ook andere media pakken nu uit met het nieuws dat Geertruida zijn transfer in rook ziet opgaan, hoewel een akkoord tussen beide clubs een kwestie van tijd leek. Zo schakelde Feyenoord al door en is het dicht bij de komst van Bart Nieuwkoop, terwijl ook de Braziliaanse mandekker Nino serieus in beeld is.

Volgens BILD toonde Feyenoord zich echter te 'hebzuchtig'. Die Roten Bullen boden dertig miljoen euro, plus twee miljoen aan bonussen. De Rotterdammers sloegen dat voorstel echter af en verlangden 36 miljoen. Dat vindt Leipzig te veel van het goede, waardoor het de Nederlandse kampioen heeft geïnformeerd dat het de aandacht verlegt. Castello Lukeba van Olympique Lyon is inmiddels hard op weg naar de Bundesliga.

Feyenoord loopt zodoende een recordtransfer mis en Geertruida zal de teleurstelling moeten verwerken. De Oranje-international lijkt nog minstens één seizoen in De Kuip te blijven.