Barcelona weet te winnen van Tottenham en legt beslag op Trofeu Joan Gamper

Barcelona weet te winnen van Tottenham en legt beslag op Trofeu Joan Gamper

08-08-2023 23:32

FC Barcelona heeft ten koste van Tottenham Hotspur beslag gelegd op de Trofeu Joan Gamper. Tijdens de traditionele afsluiter van de voorbereiding waren de Catalanen met 4-2 te sterk.

Barça trad met veel beoogde basisspelers aan, onder wie Frenkie de Jong. De Nederlander vormde een middenveld met Oriol Romeu en Pedri. Voorin koos Xavi voor Raphinha, Gavi en Robert Lewandowski. De Poolse spits had niet lang nodig om de ban te breken. Al na drie minuten schoot van dichtbij raak na een goede actie van Raphinha.

Spurs, dat zeker niet met zijn sterkste formatie aantrad, herstelde zich knap. Bij de Londenaren ontbraken Harry Kane en James Maddison in de selectie, maar begon naast Davinson Sánchez onder meer Oliver Skipp wel in de basis. Die laatste eiste een hoofdrol op. De Engelse controleur tekende in de rebound voor de 1-1, nadat Giovani Lo Celso de paal had geraakt. Met een kopbal uit een voorzet van Ivan Perisic maakte hij er bovendien 1-2 van.

Die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas na 81 minuten en de nodige wissels maakte Ferran Torres gelijk. Het was het startsein voor een slotoffensief in het Estadio Olímpico, het tijdelijke onderkomen nu Camp Nou verbouwd wordt. Ansu Fati deed met twee treffers een duit in het zakje, waardoor Barça toch nog een ruime zege boekte.

De ploeg van Xavi begint zondagavond aan het seizoen in La Liga met een uitwedstrijd tegen Getafe. Tottenham komt eerder die dag in actie tegen Brentford in de Premier League.