'Enkel medische keuring wacht nog, Ajax ontvangt rond de veertig miljoen'

'Enkel medische keuring wacht nog, Ajax ontvangt rond de veertig miljoen'

08-08-2023 08:28

Edson Álvarez gaat binnen 24 uur zijn handtekening onder een contract bij West Ham United zetten. De Mexicaan wordt dinsdag medisch gekeurd en de Engelse club hoopt hem daarna snel te presenteren als eerste zomeraankoop. Dat meldt De Telegraaf in de ochtendeditie.

De transfer van Álvarez moet Ajax om en nabij de veertig miljoen euro gaan opleveren. Hij gaat voor vijf jaar tekenen als speler van West Ham United. Álvarez was zelf al lange tijd persoonlijk akkoord en na zijn vakantie was hij slechts heel even terug in Amsterdam om zo snel mogelijk naar Londen te vliegen. Voor de middenvelder komt er zo een einde aan een periode met twee door zijn neus geboorde transfers naar Chelsea en Borussia Dortmund.

Voor West Ham United moet de komst van Álvarez het startschot worden van een langverwachte reeks aan nieuwe spelers. De Londense club haalde als enige Premier League-team nog geen speler en plaatste zelfs een advertentie voor zeven spelers op een voetbalmarktplaats. Na Álvarez hoopt de club in ieder geval ook Harry Maguire en Scott McTominay van Manchester United te kunnen halen.