Ook Servische media zagen klap voor Genk: 'Code rood en snel herpakken'

Ook Servische media zagen klap voor Genk: 'Code rood en snel herpakken'

07-08-2023 23:45
1

KRC Genk zet alles op alles om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Daarvoor zal het in eerste instantie Olympiakos moeten uitschakelen. Als dat niet lukt, wacht het Servische FK Čukarički in de play-off-ronde van de Conference League. De Servische media maken zich blijkbaar nog niet zo druk om Genk.

Ook in de Balkan werd de loting in Nyon met argusogen gevolgd. Zij zagen eveneens dat de verliezer van Genk-Olympiakos de tegenstander wordt van het lokale FK Čukarički. Het Servische Mozzart Sport lijkt vooral Olympiakos te vrezen. De Griekse recordkampioen wordt breed uitgesmeerd in het artikel. Het gedeelte over Genk oogt een pak beknopter.

'De Belgen werden verrassend uitgeschakeld door Servette. Na 1-1 in Zwitserland en 2-2 in België namen de Zwitsers strafschoppen beter', brengt het medium haar landgenoten op de hoogte van de Genkse verrichtingen tot dusver. Ook de pijnlijke thuisnederlaag tegen KAS Eupen (0-1) heeft Servië bereikt. Als we Mozzart Sport mogen geloven, hangt er nu al een crisissfeertje. 'Momenteel brandt code rood in Genk', staat er onomwonden. 'De Belgen zullen zich zo snel mogelijk moeten herpakken, aangezien hen over drie dagen de eerste confrontatie met de Grieken wacht in Athene.'

Hoe dan ook leggen de Servische media de druk bij de tegenstander, welke dat ook wordt. 'Zeker, Čukarički is, ongeacht de uitkomst van de twee wedstrijden die voor hem liggen, verzekerd van een Europese herfst, want bij uitschakeling wacht hem de groepsfase van de Conference League', luidt het besluit.