Kampioen Antwerp neemt het op tegen AEK Athene of GNK Dinamo in CL-voorronde

Kampioen Antwerp neemt het op tegen AEK Athene of GNK Dinamo in CL-voorronde

07-08-2023 12:10 Laatste update: 12:11
15

De tegenstander van Royal Antwerp FC in de laatste voorronde van de Champions League is bekendgemaakt. Antwerp speelt tegen de winnaar van de match tussen AEK Athene of GNK Dinamo.

Antwerp bewandelt het Champions path van de Champions League, dit houdt in dat de ploeg bij winst van het aankomende tweeluik doorgaat naar de groepsfase van de Champions League. Antwerp volgt deze koers doordat de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen kampioen werd. Het is nu aan Antwerp de taak om dit kampioenschap te verzilveren.

De eerste match van het tweeluik vindt plaats op 22 of 23 augustus, de returnmatch is een week later op 29 of 30 augustus. Als Antwerp het tweeluik weet te winnen dan plaatst het zich voor de groepsfase van de Champions League.

Vangnet Europa League
Wanneer Antwerp niet in staat is om het tweeluik te winnen, dan plaatst de ploeg zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League. De loting van de Champions League groepsfase is op donderdag 31 augustus, de loting van de Europa League groepsfase is op 1 september. 

Andere lotingen LIVE
Naast Antwerp krijgen ook de andere Belgische ploegen te horen wie hun Europese opponenten zijn. Union SG en KRC Genk strijden om plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Club Brugge en KAA Gent gaan voor plaatsing in de groepsfase van de Conference League. De loting van de tegenstanders is LIVE te volgen via VoetbalPrimeur.be