Orban baalt van reserverol KAA Gent: “Meer moet je daar niet achter zoeken”

Orban baalt van reserverol KAA Gent: “Meer moet je daar niet achter zoeken”

07-08-2023 08:44
20

Gift Orban zit al twee wedstrijden aan de bank gekluisterd bij KAA Gent. Volgens Het Laatste Nieuws baalt de Nigeriaan enorm van zijn reserverol. Coach Hein Vanhaezebrouck gaf meer uitleg.

Vanhaezebrouck spreekt van een tactische keuze. “Dat is een keuze. En daar moet je niet meer achter zoeken. Ik kies mijn ploeg. En ik moet niet al mijn keuzes uitleggen. Er zijn nog andere jongens die niet gespeeld hebben, en al vaker op de bank gezeten hebben.”

Orban bleef nochtans scoren, maar verdween plots naar de bank. “Hoe iedereen toen speelde, is een analyse die we toen hebben gemaakt. Nu zijn we een week verder en moeten we een nieuwe analyse maken. Wij kijken vooruit, woensdag hebben we weer een match."

Lille, Lens en Tottenham worden genoemd voor Orban, maar volgens HVH heeft het niets te maken met een transfer. “Neen. Ik ga er niets meer over zeggen. We zijn bezig over een speler die niet gespeeld heeft. Er hebben vandaag vijftien jongens minuten gemaakt. Je mag me alles vragen over hen. Gift zal binnenkort wel nog eens spelen en dan mag je me over hem weer vragen stellen.”