Vanhaezebrouck eist meer efficiëntie: Op het eind geven we het bijna nog weg

Vanhaezebrouck eist meer efficiëntie: "Op het eind geven we het bijna nog weg"

06-08-2023 23:29
1

Net als Sint-Truiden en Union Saint-Gilloise telt ook KAA Gent na twee speeldagen nog het maximum van de punten. Op bezoek bij KV Mechelen boekte het een nipte 0-1-overwinning. In de slotminuten moest de ploeg van Hein Vanhaezebrouck die echt over de streep trekken, terwijl dat eigenlijk totaal niet had gehoeven, argumenteert hij.

Het opperhoofd der Buffalo's zag zijn elftal immers zowat de hele wedstrijd domineren. "We hebben niet zo heel veel kansen afgedwongen, maar aan de rust hadden we altijd 0-2 moeten voorstaan", is Vanhaezebrouck duidelijk bij Sporza. Een poging van Julien De Sart ging niet in doel vanwege "tegenslag", klinkt het. "Dan was er een reuzekans voor Hugo Cuypers die dat altijd moet afmaken", wijst de trainer zijn topschutter met de vinger.

Aan Mechelse zijde zag Vanhaezebrouck eigenlijk nauwelijks wat. "Zij creëerden niets in die eerste helft." Omdat niemand de trekker overhaalde, liet Gent toch bijna nog kostbare punten glippen. "In de laatste minuten geven we het bijna zelf nog weg", beaamt Vanhaezebrouck, vooral verwijzend naar de strafschop in blessuretijd. "Gelukkig stond Davy Roef in de goal. We weten dat die wel een penalty kan pakken."