Arsenal pakt Community Shield na late treffer Trossard en penaltymisser KDB

06-08-2023 19:25 Laatste update: 19:29
1

Arsenal heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken: de Community Shield. Manchester City ging op Wembley onderuit na strafschoppen.

Bij Arsenal en Man City zaten Kevin De Bruyne en Leandro Trossard op de bank, maar vielen ze wel in. Namens Manchester City liet Rodri doelman Aaron Ramsdale kort voor rust nog even zweten. Kai Havertz was voor Arsenal misschien nog wel het dichtst bij een treffer in de eerste helft, echter gingen beide teams rusten met een brilstand.

In het laatste kwartier van de tweede helft kwamen beide teams op stoom. Toen Timber net een paar minuten was gewisseld, scoorde invaller Cole Palmer de 1-0 voor The Citizens. De Engelse jeugdinternational schoot met zijn linker vanaf de rand van het strafschopgebied erg fraai in de verre hoek raak. Even leek het erop dat het team van Pep Guardiola er met de prijs vandoor ging, maar in de elfde minuut van de blessuretijd scoorde Trossard alsnog de gelijkmaker.

Er volgde geen verlengingen: er werden direct strafschoppen genomen. City begon tamelijk beroerd, doordat Kevin de Bruyne de eerste penalty miste. Trossard scoorde wel en uiteindelijk trok Arsenal aan het langste eind en werd er gewonnen met 4-1 na penalty's.