'Maatsen overtuigt Pochettino: 'Slecht nieuws voor Burnley en Kompany'

'Maatsen overtuigt Pochettino: 'Slecht nieuws voor Burnley en Kompany'

05-08-2023 15:40

Chelsea-manager Mauricio Pochettino wil Ian Maatsen dit seizoen behouden. Dat heeft de Argentijn aan de 21-jarige Nederlander laten weten, meldt The Standard. Beide partijen gaan in gesprek over een contractverlenging.

Maatsen keerde deze zomer terug bij Chelsea na een succesvolle huurperiode bij Burnley onder hoofdtrainer Vincent Kompany, waarmee hij kampioen werd in het Championship. Voor Maatsen leek weinig perspectief in Londen, maar tijdens de voorbereiding in de Verenigde Staten heeft hij veel indruk gemaakt op Pochettino. Sterker nog, de Argentijnse coach wil hem niet meer kwijt.

Zelf liet Maatsen eerder al weten dat hij voor zijn kans wil gaan op Stamford Bridge, maar alleen als er voldoende perspectief is. Volgens The Standard wil de Jong Oranje-speler daar duidelijkheid over hebben, voordat hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt al over één jaar af, waardoor er veel interesse voor hem is.

The Standard noemt West Ham United als 'frontrunners', maar vanuit de Premier League toont daarnaast onder meer Burnley interesse. Ook Ajax is in de race, net als RC Lens, zo schrijft de krant. Chelsea sloeg eerder deze zomer een bod van Burnley ter waarde van ruim zeventien miljoen euro af. De Londenaren wilden Maatsen eerder voor 23 miljoen laten gaan. Dat bedrag lijkt nu alleen nog te volstaan als Maatsen niet wil bijtekenen. Een verhuur wordt nog niet helemaal uitgesloten.

Overigens moet Maatsen zich wel op andere posities richten als hij bij Chelsea blijft. Door de concurrentie van Ben Chilwell en Marc Cucurella op linksback, wil Pochettino hem inzetten als vleugelspeler en nummer tien in zijn 4-2-3-1 systeem. Tijdens de oefenduels ging dat hem goed af met twee goals en een assist.