Samsunspor boos na Ihattaren-soap: 'Je bent een probleemspeler'

Samsunspor boos na Ihattaren-soap: 'Je bent een probleemspeler'

04-08-2023 16:27
1

Mohamed Ihattaren is een 'probleemspeler'. Die conclusie trekt Samsunspor over 21-jarige linkspoot. Voorzitter Yuksel Yildirim doet uit de doeken waarom de transfer is afgeketst.

Ihattaren landde dinsdagavond in Turkije, waar hij zijn handtekening zou zetten onder een vierjarig contract bij promovendus Samsunspor. Zover kwam het echter niet: voorzitter Yildirim voelde zich in het nauw gedreven door 'aanvullende eisen' van het gevallen toptalent en besloot af te zien van de transfer.

"We waren het eens met de speler", doet Yildirim zijn verhaal in de lokale krant Halk Gazetesi. "We zouden twee maanden lang een laag salaris betalen en hij zou tot het einde van de eerste seizoenshelft per wedstrijd betaald worden."

Samsunspor stuurde aan op die afspraken vanwege de fysieke staat van Ihattaren. "Hij accepteerde de voorwaarden, maar toen kwam de schoonvader (Ihattarens manager, red.) in beeld. Ik denk dat hij ons in het nauw wilde drijven. Ze wilden een maandelijks loon en eisten veel geld bij een eventuele doorverkoop."

Toen Yildirim te horen kreeg dat Ihattaren het voorgestelde contract niet zou ondertekenen, besloot hij de stekker eruit te trekken. "Wat ik heb gezegd? Je bent een probleemspeler, waarom zouden we je geld geven als je niet speelt. Zijn manager accepteerde dit niet, wilde meer geld en vertrok. Het draait allemaal om geld."