Deila schuift een beetje: 'Vetlesen start voor het eerst, Buchanan naar de bank'

Deila schuift een beetje: 'Vetlesen start voor het eerst, Buchanan naar de bank'

03-08-2023 10:46
20

Club Brugge treedt donderdagavond aan in Denemarken voor wat op een overbodige terugwedstrijd lijkt. Na de 3-0-thuiszege tegen een ondermaats AGF lijkt plaatsing voor de voorlaatste voorronde van de Conference League al een feit. Ronny Deila kan dan ook enkele wijzigingen aanbrengen in zijn basiselftal.

In de eerste twee officiële duels onder zijn leiding zagen de elf basisklanten er hetzelfde uit, maar de Noor ziet nu de kans om wat andere gezichten te brengen. De ruggengraat van het elftal blijft evenwel ongewijzigd. Vooral de rechterflank krijgt een andere aanblik, denkt Het Nieuwsblad. 'Gelegenheidsrechtsachter' Tajon Buchanan mag even rusten. In zijn plaats komt Denis Odoi. Voor zijn neus neemt Michal Skoras hoogstwaarschijnlijk de plaats in van Andreas Skov Olsen, die een weekje aan de kant staat met last aan de enkel.

Ook op het middenveld slaat Deila aan het roteren. Aanvoerder Hans Vanaken behoudt zijn plaats, maar krijgt andere maatjes aan zijn zijde: Casper Nielsen en Hugo Vetlesen. De Club-fans zullen vooral uitkijken naar die laatste, die voor veld geld overkwam en tot dusver indruk maakte bij zijn invalbeurten. Nu wacht zijn eerste basisplaats. Daardoor verdwijnen Raphaël Onyedika en Mats Rits uit het elftal.

De vermoedelijke elf van Club Brugge bij AGF:

Mignolet - Odoi, Mechele, Spilleers, De Cuyper - Nielsen, Vetlesen, Vanaken - Skoras, Thiago, Nusa