Zwitserse media na Genk - Servette: ‘Een verdiende staatsgreep op favoriet Genk’

03-08-2023 07:22
26

De Zwitserse media zijn in de wolken nadat KRC Genk is uitgeschakeld door Servette FC. De ploeg van hoofdtrainer Wouter Vrancken speelde na 120 minuten met 2-2 gelijk, waarvan het er 115 minuten tegen 10 man speelde. Servette-speler Enzo Crivelli kreeg na 5 minuten rood na een harde overtreding op aanvoerder Bryan Heynen.

De Zwitserse krant 20 min beschrijft de overwinning van Servette op Genk als een foutloze prestatie. ‘Met een man minder leverden de Genèvezen een strijdlustige, foutloze prestatie. Het als tweede geplaatste team in de Super League vocht twee keer terug na een achterstand en verdiende hun staatsgreep tegen favoriet Genk.’

Een andere krant uit Zwitserland genaamd de tagesanzeiger noemt de match tegen Genk ‘een heroïsche strijd.’ De krant looft ook de ingevallen doelman Joël Mall.  ‘In deze wedstrijd verdedigden de Romands met hun laatste kracht met een zelfverzekerd spelende Mall en haalden ze met een indrukwekkende wilskracht de penalty shoot-out. Dit werd toen de Kür op Muziek van Genève. Ze zetten elk van hun vier pogingen koel om, terwijl de thuisploeg twee keer faalde.’

Genk is na het tweeluik tegen Servette uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg krijgt nu de kans om zich te plaatsen voor de poulefase van de Europa League. In de derde voorronde van de Europa League neemt Genk het op tegen het Griekse Olympiakos.